Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve Okulumuz Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi olarak il koordinatörlüğünü üstlendiğimiz, Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında “Türkçe ve Türkçenin Doğru Kullanımı”konulu Adana İl Paneli Programı Adana Anadolu Lisesi,Adana Fen Lisesi,Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Piri Reis Anadolu Lisesi, Sungurbey Anadolu Lisesi ve 75. Yıl Anadolu Lisesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Teşrifleriyle bizi onurlandıran İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Erdal SEVİM’e,Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Uygar İNAL’a ve Panel Başkanlığımızı yürüten Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyeni Sayın Doç.Dr. Bilge KARGA GÖLLÜ’ye teşekkür ederiz. 11-A Sınıfı öğrencisi Ulaş Ekin SEDEFOĞLU’nu sunumundan dolayı tebrik ederiz.Danışman öğretmeni Mustafa TULUNAY’a ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz sosyal sorumluluk programı etkinlikleri kapsamında Kültür-Edebiyat, Kütüphanecilik, Münazara, Tiyatro ve Yayın İletişim Kulübü danışman öğretmenleri ve öğrencileri “Toplumsal Yardımlaşma” çerçevesinde 25.03.2024-26.04.2024 tarihleri arasında deprem bölgesinde kurulacak konteyner kütüphaneye kitap bağışında bulunma etkinliğini tamamlanmıştır. Toplanan kitaplar Çukurova Üniversitesi Maliye Bölümü öğrencilerine “Depremin Açtığı Yaraları Kitaplarla Sarmaya Geldik” projesine destek amacıyla bağışlanmıştıR.

Okulumuz öğrencilerinin çalışmalarının sergilendiği 4006 Tübitak Bilim Fuarı'nı İlçe Millî Eğitim Müdürümüz sayın Uygar İnal ziyaret etmiştir.

İlimizde düzenlenen Gençler kategorisi Bilardo branşında öğrencimiz Arda YAĞIZ Adana 2. si olmuştur. Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye şampiyonasında okulumuzu ve ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Kendisine şampiyonada başarılar diler ve öğretmenimiz Murat ALKAN'a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz...

15 Mart Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 101. yıl dönümü okulumuzda törenle kutlandı.

Mrt

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İstiklal Marşını En Güzel Ben Okuyorum" yarışmasında Okulumuzun 9/B sınıfından Elanur ASLANCAN adlı öğrencimiz ilçe birincisi olmuş ve il geneli yapılacak olan yarışmada ilçemizi temsil etme hakkı kazanmıştır. Kendisini ve Danışman Öğretmeni Mustafa TULUNAY 'ı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Okulumuz satranç takımı 2023-2024 okul sporları yarışmalarında okulumuzu başarıyla temsil ederek turnuvayı tamamlamıştır. Öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Okulumuz öğrencilerine AFAD Adana İl Müdürlüğü tarafından "Afet Farkındalık Eğitimi" verilmiştir.

19.02 2024 ve 20.02 2024 tarihlerinde okulumuz rehber öğretmenleri Besna Aba ve Veysel Maviş tarafindan 10. sınıf öğrencilerimize yönelik "Akran Zorbalığı ve Baş Etme Yöntemleri" ile ilgili seminerler verilerek farkındalık çalışması yapılmıştır.

12 Şubat 2024 tarihinde “Depremle Yaşamak” seminerimiz gerçekleştirilmiştir.

Ara

Sağlık Bakanlığında diyetisyen olarak çalışan 2013 mezunlarımızdan Yasemin Hanım 9 ve 10. sınıf öğrencilerimize "Sağlıklı Beslenme" konulu seminer vermiştir.

Ara

"ATOALDER Kariyer Günleri" kapsamında 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize "Psikoloji Bölümü ve Sınav Kaygısı" hakkında bilgi veren 2004 mezunlarımızdan Psikolog Kerem Özcan'a ve programı organize eden Ebru hanıma teşekkür ederiz.