Haz

Ortaöğretim kurumları öğretmenlerin 2017 yılı Haziran ayı mesleki çalışmaları resmi yazısı kapsamında 19 Haziran 2017 tarihinde öğretmenlerimize yönelik "FATİH Projesi ve EBA’nın tanıtımı" seminer çalışması okulumuz Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi bilişim teknolojileri öğretmeni Ali Döşlü tarafından düzenlenmiştir. Seminer çalışması kapsamında Fatih projesinin tanıtımı, EBA web sayfasının tanıtımı ve kullanımı konusunda öğretmnelerimize bilgilendirme yapılmıştır.

Haz

2017 yılı Haziran ayı mesleki çalışmalarıkapsamında 19/06/2017 tarihinde MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. Semih AKTEKİN´in "Öğretmen Strateji Belgesi" ile ilgili bilgilendirmeler yaptığı konuşması okulumuz konferans salonunda EBA´da meydana gelen bağlantı hatalarına karşın canlı olarak rağmen izlenmeye çalışılmıştır.

Haz

Okulumuz öğretmenleri ve ailelerin katılımı ile iftar yemeği düzenlenmiştir. İftar yemeği organizasyonu ile ilgilenen müdür yardımcımız Figen Sahin´e başta olmak üzere katılan öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ederiz.

Haz

2016-2017 eğitim öğretim yılı sonu zümre başkanları  öğretmenler toplantısı okul müdürümüz sayın Şeyh kasım Garip´in odasında okulumuz zümre başkanı öğretmenleri tarafından yapılmıştır.

Haz

2016-2017 eğitim öğretim yılı sonu öğretmenler kurulu toplantısı yapılmıştır. toplantısı öncesi MEB Müsteşarı sayın Doç. Dr. Yusuf Tekin´in EBA üzerinden yayınlanan yıl sonu konuşması öğretmenlerimiz tarafından izlenmiştir.

Haz

2016- 2017 eğitim öğretim yılını karne töreni ile tamamladık. Öğrencilerimizin iyi bir tatil geçirmesini temenni ederiz.

Haz

Okulumuz Edebiyat öğretmeni İsmet EROĞLU yönetiminde tiyatro  ekibimizdeki öğrencilerimizin yer aldığı "Neler oluyor Hayatta 3- Kim Yalancı?" oyun Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda sergilendi. Tiyatro izliyeciler tarafından büyük ilgi gördü. Öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

E-twinning programı "Together in Europe" projesi dahilinde İncirlik İlkokulu ziyaret edildi. 10E sınıfından bir grup öğrencinin Ali Canbolat rehberliğinde gerçekleştirdiği bu projede, göçmen çocukların yeni topluma uyumu ile ilgili çeşitli etkinlikler planlandı. Ziyaret edilen okulda 28 öğrenci ile bir araya gelinerek çocuk oyunları, sportif faaliyetler gerçekleştirildi. Çeşitli enstrümanlar eşliğinde çocuk şarkıları hep beraber söylendi. Kağıt katlama örnekleri yapıldı.

Tübitak 4006 Bilim Fuarı´nda öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeleri sergiledik. Bilim fuarının düzenlenmesinde emeği geçen başta bilim fuarı koordinatörü Fizik öğretmenimiz Mehmet Küpeli´ye olma üzere projelere danışmanlık yapan öğretmenlerimize ve projeleri hazırlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz. Başarılarının devamını dileriz.

Aksaray´da "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesi kapsamında "Hikayemizin yarım asırlık sesi: Mustafa Kutlu" paneli düzenlendi. Adana ilini temsilen okulumuz öğrencilerinden Dilara Çot, Gülse Datlı ve Buket Büyüksandıç  katılmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Doğankent Ortaokulu ve rehber öğretmeni okulumuz tanımak amacıyla ziyaret etmişlerdir. Teşriflerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Mithat Topal Ortaokulu ve rehber öğretmeni okulumuz tanımak amacıyla ziyaret etmişlerdir. Teşriflerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Okulumuz öğrencileri ve edebiyat öğretmenimiz Erdal Arbaç 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İl Törenine görevli olarak katılmışlardır.

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği tarafından 4. sü düzenlenen Satranç Turnuvası 15/ 16 Mayıs 2017 tarihlerinde Sarıçam Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi´nde gerçekleştirildi. Turnuvaya 4 ayrı kategoride 200 ün üzerinde sporcu katılmıştır. Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi Satranç Kulübü olarak bu turnuvaya 10 sporcu ile katıldık. İki gün süren zorlu maçlardan sonra okul takımımız gençler kategorisinde erkeklerde birinciliği, kızlarda üçüncülüğü kazanmıştır. Erkeklerde 11- E sınıfından M. Demokan Nadirler Sarıçam birincisi, kızlarda 9- E sınıfından Benan Kaşkaya üçüncü olmuştur. Bu başarıda emeği olan idarecilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz görsel sanatlar öğretmeni Aygül Dilfiruz ve öğrencilerimizin yaptıkları resimler sergilendi.